Fortælleraften i Mårum

Tirsdag den 10. oktober 2017
Kl. 19

Entre: 50 kroner pr. person
Book billetter på mail: maarumforsamlingshus@live.dk

Vi åbner dørene kl. 19 og fortællingerne starter kl. 19.30

Christian Kronman kommer til Mårum Forsamlingshus og fortæller historier fra Landet Der Var Engang, bedre kendt i vores lokalområde som Kagerup Overdrev.

Christian har boet hele sin barndom på Kagerup Overdrev og er døbt i Mårum Kirke. Det er herfra han henter de fleste af de mennesker af arketypisk og storladent tilsnit, som befolker hans historier.

Herfra kommer den principfaste skolelærerfrøken, der dagligt skræller sit æble i én skræl og forkynder i bibelhistorietimerne, så en af pigerne tisser i bukserne af skræk. Herfra kommer Tante Fie og Lakke med chokoladen, der smager af kærlighed. Herfra kommer Rødenæsemanden, Gandhi på Cyklen og mange, mange andre.

Christian Kronman skaber sine egne historier fra grunden, hvadenten de bygger på selvoplevet eller opfundet stof eller – som oftest – er en kombination af begge dele.

Uddrag af fortælling

Du kan også opleve Christian Kronman, som gadedigter ved foden af Rundetårn eller komme med på hans rundvisninger ad Digterruten på Assistens Kirkegården på Nørrebro.

Faktisk har Christian Kronman 25 års jubilæum som gadedigter. Det fejres den 10. september på toppen af Rundetårn, hvor Christian vil reciterer egne og andres kærlighedsdigte til København ud over byens tage.

 

Vi glæder os rigtig meget til at byde dig velkommen til dette arrangement.

Christian Kronman (født 3. november 1939) er forfatter, gadedigter og historiefortæller, har i de senere år navnlig gjort sig bemærket med sine poetiske standups i det offentlige rum. Fra hans forfattervirksomhed kan bl.a. nævnes ”På Skanderborg Station, en biografisk rejse gennem Sophus Claussens Ungdom” (Suenson 1984), “Regnvejrshuset”, en versefortælling med illustrationer af Ib Spang Olsen. (alma 1993), “I Dagens og Nattens Anledning, Gadedigterens Digte” (alma 1993) og skuespillet “Den flyvende Holberg”, opført på Aarhus Teater 1984.