Nellerødmanden – Foredrag m. Lennart Weber

Nellerødmanden – Foredrag m. Lennart Weber

Tirsdag den 3. september 2019, kl. 19

Snedker Jens Poul Andersen, kaldet ‘Nellerødmanden’ var en dygtig håndværker og opfinder, der i 70 år levede i Nellerød, hvor han fremstillede cykler, violiner, møbler og kameraer. J.P. Andersen var og er verdensberømt for sit håndværk.

Den 3. september bliver du taget med tilbage i tiden og får fortællingen om en af lokalområdets store navne og hans betydning.

 

 

Lennart Weber har skrevet mange bøger om lokalhistorie, hvor særligt Hillerød har nydt godt af hans interesse. Han har også skrevet flere store fotobøger om bl.a. kgl. hoffotograf Peter Elfelt.

 

 

 

 

Lennart Weber, har gravet dybt i Nellerødmandens historie og udkom i slutningen af marts med bogen “Geniet fra Nellerød”.

I forbindelse med research til bogen, dukkede et utal af hidtil ukendte fotografier op. Der er fundet møbler, en violin samt 111 af de meget fine kameraer og filmoptagere, som Jens Poul Andersen byggede i 1865-1935.

Efter bogens udgivelse er der dukket flere spændende nye ting op.

 

 

 

Foredraget den 3. september, tager udgangspunkt i bogen og her vil Lennart også fortælle mere om de nye spændende ting, som er dukket op.

 

Entré og tilmelding

Entré: 50 kroner. Prisen er inklusiv kaffe og kage. Øl og vand kan købes i baren.

Tilmelding på mail til maarumforsamlingshus@live.dk

 

Susanna