Author Archive Susanna

Forårsrengøring i naturen

I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Gribskov Kommune deltager Forsamlingshuset og Mårum Kirke i den landsdækkende affaldsindsamling og samler affald ind i Mårum sogn (Mårum, Ejlstrup, Nellerød, Duemose og Kagerup).

Alle kan deltage og tilmelding skal ske på maarumforsamlingshus@live.dk, så vi nogenlunde har styr på hvor meget udstyr vi skal have klar.

Dagen starter med gudstjeneste kl. 9. Den sædvanlige kirkekaffe flyttes til forsamlingshuset, hvor vi lige får lidt kaffe og lidt brød at styrke os på, inden det går løs med at samle affald ind.

Opsamler, handsker og poser udleveres i forsamlingshuset fra kl. 10. Husk selv refleks veste.

Alt indsamlet affald afleveres ved forsamlingshuset.

Kl. 12.30 serveres der frokost til alle der har deltaget i indsamlingen.

Vi håber at se så mange som muligt.

Vel mødt

Læs mere på Dansk Naturfredningsforenings Hjemmeside og se vores arrangement her.

Halloween 2018

En helt fantastisk halloween, med mad for børn og voksne i forsamlingshuset, vandretur med lygter til Grønnekilde, hvor vi fik varm kakao, og hørte historien om krybskytten Jens Omgang, der huserede i skoven i 1800’tallet og fandt nogle af hans gemte geværer, som ordensmagten den gang ikke havde fundet.

Der skal selvfølgelig være halloween igen i 2019 og vi glæder os til igen at gå til Grønnekilde og komme på nat-orientiringsløb med gys, men meget mere om det til den tid.

Foredrag – Med Hesten som guide

Onsdag den 23. januar, kl. 18.30 – 21

Hesten er et levende væsen der lærer os om at være til stede I nuet. Den lærer os om at være opmærksom på vores personlige rum og grænser. Den lærer os om vores kropssprog og vores energi. Den lærer os at finde fokus og at være målrettet uden at være fokuseret på målet.

Det er lidt af en oplevelse for de fleste, som at få et helt nyt landkort at begynde at udforske, når vi oplever hesten som hjælper. På denne aften tager jeg dig med på en rejse, hvor jeg vil dele nogle af de mange magiske oplevelser, hestene har givet mig. Du vil på denne aften få et helt nyt syn på hestenes mange forskellige evner, og du vil blive inspireret til at betragte din hests adfærd igennem nye briller – og begynde at tage imod den visdom vi kan modtage, hvis vi tør træde ind i hestenes univers.

Du vil ikke få svar på alle dine spørgsmål, fordi jeg mange gange slet ikke forstår, hvad det er hestene gør. Men ved at stå i det åbne, tage imod og lytte, så får jeg oplevelser der rækker langt ud over hvad min fantasi overhovedet kunne forestille sig, hestene kan byde ind med.

I stedet for at opleve hesten som problemet, så vil du vide at kunne forstå hesten og dens signaler og blive hjulpet til at håndtere stress, angst, depression, traumer eller simple fysiske udfordringer i dig. Når du begynder at lade hesten være din guide, vil du opdage hvilken nænsom hjælper hesten er. Du begynder at forstå, hvor vigtigt det er at lytte til både hestens og dine egne kropslige signaler.

På foredraget vil jeg fortælle, hvorfor hesten er i stand til at håndtere menneskets forskellige udfordringer ved hjælp af hestens egen krop. De fleste ved, at hesten mærker hvordan vi har det, men hvad er det egentlig der sker? Når aftenen er færdig, vil du have fået redskaber til at forstå hestens signaler som en hjælp, forstå hesten og menneskets nervesystem og fået masser praktiske fif til hverdagen med din hest.

Er du blevet nysgerrig på, hvilken visdom din hest har til dig, så skynd dig at købe en billet til dette foredrag!

Dato: onsdag den 23. januar 2019
Tid: kl. 18.30-21.00
Sted: Mårum Forsamlingshus, Hessemosevej 9, 3230 Græsted

Forplejning: Det vil være muligt at købe vand, kaffe, te og kage, samt øl/vin inden foredraget og i pausen

Lidt om Marianne Florman
I 1990′erne havde Marianne travlt med at rejse verden rundt for at hente medaljer sammen med De Jernhårde Ladies. I det nye årtusinde har Marianne stort set lagt håndbolden på hylden og har lavet masser af TV på DR1, Sporten og sundhedsmagasinet Ha’ det godt. Hun har siden medaljehøsten I 90’erne holdt flere end 1000 foredrag og kurser for erhvervslivet.